Over sportpsychologie

Als sporter is het belangrijk om te trainen op verschillende gebieden: fysiek, technisch, tactisch en mentaal. Dat laatste, de mentale kant, is waar een sportpsycholoog je bij helpt. In mentale training werk je aan jouw mentale vaardigheden, verbeter je je focus en weerbaarheid en leer je wat jij nodig hebt om op de juiste momenten optimaal te presteren. Hierdoor word je dus nóg beter dan je nu al bent. 

De definitie van sportpsychologie luidt:

“Sport psychology is a proficiency that uses psychological knowledge and skills to address optimal performance and well-being of athletes, developmental and social aspects of sports participation, and systemic issues associated with sports settings and organizations.” 

“Sport Psychology interventions are designed to assist athletes and other sports participants (e.g., coaches, administrators, parents) from a wide array of settings, levels of competition and ages, ranging from recreational youth participants to professional and Olympic athletes to master’s level performers.” 

(APA, American Psychological Association)

Over mij

Ik heb een achtergrond in de Sport- en Prestatiepsychologie, liefde voor sport en geniet ervan om anderen te helpen. Anderen helpen zichzelf te ontwikkelen was iets waar ik al vroeg mee bezig was, o.a. als hockeycoach bij HC Tilburg en als docent op Tilburg University.

Daarnaast heb ik zeer brede ervaring in de sport. Zo heb ik zelf allerlei sporten gedaan: van hockey en voetbal tot dansen, schaatsen en karate. Ik ben wekelijks te vinden op de KingSide in het voetbalstadion van Willem II en ik geniet enorm van grote sportevenementen als de Olympische Spelen.  

Als voorzitter van sportraad FOSST en bestuurslid van Stichting Studentensport Nederland (SSN) heb ik met vele sporten te maken gehad, zowel aan de kant van sportbeoefenaar, als aan de kant van bestuurder. Daarnaast ben ik lid geweest van de Raad van Toezicht en Raad van Advies van FOSST en was ik betrokken bij de Tilburgse Sportraad (TSR). 

Waarvoor komen sporters bij Sportpsycholoog Tilburg?

Sporters komen o.a. met de volgende vragen en wensen bij Sportpsycholoog Tilburg: 

☆ Op wedstrijden presteren wat ik op de training ook kan
☆ Beter omgaan met tegenslagen
☆ Goed terugkomen na een blessure
☆ De hele wedstrijd gefocused blijven
☆ Optimale voorbereiding op een belangrijk toernooi
☆ Naast technisch, tactisch en fysiek trainen ook mentaal trainen 
☆ Nog beter worden dan ik al ben

Vind hier meer informatie over de werkwijze en tarieven.

Waar kun je terecht?

Sportpsycholoog Tilburg

High Performance Coaching 
Gezondheidscentrum Dalem

Spaarnwoudelaan 53, Tilburg

Alleen op afspraak

Locatieonafhankelijk
Via veilig videobellen
Alleen op afspraak

Afspraken op locatie zijn in overleg mogelijk. Neem contact op en maak een afspraak met de sportpsycholoog.